Szuper traffipaxok az országban

2016. április 5-én megtörtént a VÉDA traffipaxok élesítése, mely az eddigi berendezéseken felül plusz 135 kamerát jelent, melyek az országszerte lettek telepítve, legfőképp azon pontokra, ahol gyakoriak a balesetek.

Minderre miért volt szükség?

Mert egyre nő a balesetek, azon belül az emberéleteket követelő esetek száma is, melyért a szakemberek a szabálytalan vezetési stílust okolják. A szuper traffipaxoktól azt várják, hogy a kifinomult megfigyelőrendszer segítségével radikális módon csökkennek a kihágások és szabálysértések, ezáltal pedig jelentős mértékben csökken a balesetek száma is.

A szuper traffipaxok kamerái figyelik a rendszámtáblákat és forgalomszámlálást is végeznek. Emellett észlelik a forgalomtorlódást, illetve a különféle veszélyes anyagokat és árut szállító gépjárműveket, sőt észlelik azt is, ha valaki nem használja a biztonsági övet. Figyeli továbbá, hogy van–e olyan sofőr, aki megszegi a behajtási tilalmat vagy a záróvonalat átlépve előz-e. Ezek mellet a szuper traffipaxok odafigyelnek a kötelező haladási irány betartására, a vasúti átjárón való áthaladás szabályainak betartására, és a közlekedési lámpa színjelzéseinek betartására is. De nem marad ki a leállósáv, illetve a buszsáv használatának ellenőrzése sem és persze a szuper traffipaxok minden kinyert adatot továbbítanak a központba.

Tehát a szuper traffipaxok figyelmét semmilyen szabálysértés nem kerüli el, ami először biztos rossz hír a szabálytalanul közlekedő sofőrök számára, hiszen a büntetések elől sincs menekvés, de aki szabályosan közlekedik, annak nincs félnivalója és remélhetőleg a balesetek száma is radikálisan vissza fog esni.

Vissza a cikk listához