Miért jobb hozzáértő vállalattal autót behozatni, mint egyedül

Az alábbi írásból kiderül, milyen nehézségekkel jár, ha egyedül akarjuk elintézni egy külföldi autó behozatalát. Az alaphelyzet a következő:  az ember viszonylag olcsón, vagy legalábbis megengedhető áron szeretne kocsit vásárolni. Itthon próbálkozik először, de hamar rájön, hogy a pénzéért nem azt a járművet kapná, amit elképzelt magának. Nem szeretne ugyanis a vásárlást követően még szervizbe is járni, ezért úgy dönt, inkább Magyarországon kívül próbál szerencsét. Ma már köztudott, hogy a külföldi autók behozatala adott esetben egy olcsóbb és jobb megoldás lehet, hiszen a befektetett összegért egy jobb állapotban lévő járművet kap, nem kell még a javításon is törnie a fejét.
Ha viszont az autó import mellett döntünk, érdemes tisztában lenni a folyamat nehézségeivel. Először is meg kell tudni, hogy az autó kereskedőtől vagy magánszemélytől származik-e, hogy csökkentsük a kockázatot. Ezen felül gondoskodni kell a kiutazásról is, ami egyértelműen plusz költségekkel jár (nem beszélve a szállásról). Ez lehetséges egy útitárs kereső oldalon keresztül, vagy saját járművel, esetleg vonattal. Ha egy külföldi autók behozatalával foglalkozó cég segítségét kérjük, ilyen részletek miatt nem kell aggódnunk.
Az ott tartózkodás idejére kell egy ideiglenes jogosítvány, ami nem kevés pénzbe kerül, és a helyi okmányirodánál lehet elintézni. Ha kereskedőtől vásároljuk az autót, akkor ő segíthet ebben, más esetben viszont mindenkinek egyedül kell boldogulnia. Ez effajta kellemetlenségek elkerülése végett célszerű felkeresni az autó import vállalatot, ahol a munkatársak igyekeznek minden nehézséget megoldani.
Az autó külföldről történő behozatala nem a legegyszerűbb feladat, de sokkal kifizetődőbb, ha szakemberekre bízzuk, és nem magunknak kell figyelnünk minden esetleges akadályra. Ha lebonyolítottuk a folyamatot,  az import jármű beszerzése után már csak magyarországi papírmunkával kell foglalkoznunk.

Vissza a cikk listához