Melyik országból érkezzen új autónk?

Számos autótípus számtalan országból érkezhet hazánkba, de a feltételek nem biztos, hogy megegyeznek, ezért érdemes alaposan utána nézni, hogy mely országokhoz milyen feltételek tartoznak.

Azon vállalatok, akik fő profilja az autó importálás, olyan információk birtokában vannak, melyek nélkül sem az ország, sem pedig az autó kiválasztásában nem biztos, hogy jó döntést hozunk. Éppen ezért érdemes a tanácsukat és ötleteiket kérni, hogy más szemszögből is meg tudjuk vizsgálni a kérdéskört és a végén ne bánjuk meg döntésünket.

Autó importálás során lényeges, hogy pont olyan jellemzőkkel rendelkező gépjárművet keressünk az elejétől fogva, amely minden igényünknek megfelel. Felesleges azon típusokra időt szánni, melyek használata jelentős mértékű megalkuvást jelentenének, és így hosszú évek során egyre kevésbé szeretnénk használni az autónkat. Írjuk össze egy listába, hogy előző tapasztalataink és egyedi elképzeléseink szerint mire is lenne szükségünk típus, méret, teljesítmény és üzemanyag felhasználás szempontjából és specifikusan csak olyan irányba induljunk el, amerre kitérők nélkül vezet az út. A szakértő, autó importálással foglalkozó vállalat munkatársai segítenek meghatározni a gépjármű márkáját és típusát az igényeinknek megfelelően, ami sok időt megspórolhat nekünk, ha nem vagyunk a téma szakértői. Segítségüket egyaránt kérhetjük személyesen vagy e-mailben, hogy időt is spóroljunk. És ha megtörténik a márka kiválasztása, jelentős mértékben szűkül a kör az országok tekintetében is, hiszen egyáltalán nem mindegy hogy mely típusokat, melyik külföldi államból szeretnénk beszerezni. Minden ország jeleskedik valamiben autógyártás tekintetében is, így az igényeknek megfelelően történik az ország behatárolása is. Ha például Audiról, Mercedesről vagy BMW-ről van szó, egyértelmű, hogy nyugat fele induljunk el és Németországig meg se álljunk. És ugyanígy minden típusnak meg van az ajánlott behozatali országa, amit nagyon érdemes nyomon követni és megbízható államból importálni jövőbeni négykerekűnket. De ennek érdekében érdemes szakember segítségét kérni és akkor biztos nem lövünk mellé.

Vissza a cikk listához