Autóvásárlás külföldről

Autóvásárlásnál nagyon sok szempontot kell figyelembe venni. Érdemes lépésről lépésre átgondolni, hogy milyen járműbe fektetjük a pénzünket. Ha aprólékosan átnézzük a Magyarországon kapható használt személygépkocsikat, sajnos nagyon sokszor azzal szembesülünk, hogy horpadt a küszöb, hiányzik a szervizkönyv, vagy a jármű több helyen rozsdásodik. Nem meglepő tehát, hogy egyre több autó külföldről kerül a magyarok birtokába. Manapság az autó import egy teljesen elfogadott, bevett szokás.
A rengeteg csalódás, a törzskönyv hiánya és a rossz műszaki állapot miatt sok esetben jobb megoldásnak bizonyul a külföldi autó behozatala. Maga a folyamat elsőre ijesztően hangozhat, hiszen a legtöbb ember a biztosat és a jól ismertet kedveli, nem szeretne kellemetlen meglepetésben részesülni. Pedig ha az áhított autó külföldön található két megoldás lehetséges: vagy személyesen járunk utána, és kiutazunk az adott országba, magunk rendezzük el a papírokat, vagy egy autó importtal foglalkozó vállalat segítségét kérjük.
Az első opció csak az autó behozatalban jártas embereknek ajánlott, egyébként célszerűbb és biztonságosabb felkeresni egy hozzáértő céget. Ők teremtik meg a kapcsolatot az ügyfelek között, és igyekeznek elérni, hogy mindkét fél számára kedvező üzlet köttessen. Ha minden feltétel megfelel a vásárlónak, rendben találja a felszereltséget, állapotot, kilométerállást, árat, akkor megkezdődhet a külföldi autó behozatala.
Fontos ügyelni, hogy a határon túl más rendszer szerint állítják ki a rendszámtáblákat. Ahhoz, hogy a jármű átkerülhessen Magyarországra egy ideiglenes rendszám szükséges. Ez csak addig érvényes, míg a gépjármű meg nem érkezik. Utána már csak az eredetvizsgálat és a kötelező felelősségbiztosítás aláírása van hátra. Az autó importtal foglalkozó vállalatok, mint ahogy az összes többi lépésben, ebben is segítenek.
Érdemes végiggondolni a külföldi autó behozatal lehetőségét, mert hosszútávon költségkímélőbb és kifizetődőbb megoldás lehet, mint egy itthoni, rosszabb minőségű jármű beszerzése.

Vissza a cikk listához