CikkekAutóvásárlás külföldről

Autóvásárlásnál nagyon sok szempontot kell figyelembe venni. Érdemes lépésről lépésre átgondolni, hogy milyen járműbe fektetjük a pénzünket. Ha aprólékosan átnézzük a Magyarországon kapható használt személygépkocsikat, sajnos nagyon sokszor azzal szembesülünk, hogy horpadt a küszöb, hiányzik a szervizkönyv, vagy a jármű több helyen rozsdásodik.

Bővebben

Szuper traffipaxok az országban

2016. április 5-én megtörtént a VÉDA traffipaxok élesítése, mely az eddigi berendezéseken felül plusz 135 kamerát jelent, melyek az országszerte lettek telepítve, legfőképp azon pontokra, ahol gyakoriak a balesetek. Minderre miért volt szükség? Mert egyre nő a balesetek, azon belül az emberéleteket követelő esetek száma is, melyért a szakemberek a szabálytalan vezetési stílust okolják.

Bővebben


10 tipp külföldi autóvásárláshoz

Indulás előtt mindenképp beszéljünk az eladóval, kérjük el az autó alvázszámát és informáljuk le!
Gyanús autóért el se induljunk!
Legyen velünk olyan ember, vagy legalább telefonközelben, aki beszéli a helyi nyelvet, s akivel mi is tudunk kommunikálni!

 

Bővebben

Út az új négykerekűért

Milyen tényezőket kell számba venni, mielőtt elindulunk külföldre a kinézett, tetszetős autóért, hogy megvegyünk?Mielőtt nekiindulunk a hosszú útnak, létfontosságú, hogy minden szükséges műszaki információ a birtokunkban legyen a kinézett külföldi autóval kapcsolatban, mint például hogy milyen évjárat, milyen sérülései vannak és mennyire alkuképes az ár. Ha ezek mind meg vannak, érdemes felkérni egy nyelvet jól beszélő, megbízható személyt, hogy tartson velünk és segítsen az út során akár az ügyintézés, akár a kocsi kiválasztása során.

Bővebben


Külföldi autószemle magánszemélyként

Hazánkban már nem számít új keletű dolognak az autó importálás, hiszen nem titok, bár kockázatos vállalakozásnak tűnik, mégis a szomszédos gépkocsik jobb állapotban vannak, mint a hasonló korú itthoni gépjárművek. Ennek mi az oka és mire érdemes odafigyelni autó importálás esetén, a kocsi kiválasztásakor? Mint tudjuk, messziről jött ember azt mond, amit szeretne és esélyünk sincs leellenőrizni, vagy legalábbis korlátozott módon.

Bővebben

Melyik országból érkezzen új autónk?

Számos autótípus számtalan országból érkezhet hazánkba, de a feltételek nem biztos, hogy megegyeznek, ezért érdemes alaposan utána nézni, hogy mely országokhoz milyen feltételek tartoznak. Azon vállalatok, akik fő profilja az autó importálás, olyan információk birtokában vannak, melyek nélkül sem az ország, sem pedig az autó kiválasztásában nem biztos, hogy jó döntést hozunk. Éppen ezért érdemes a tanácsukat és ötleteiket kérni, hogy más szemszögből is meg tudjuk vizsgálni a kérdéskört és a végén ne bánjuk meg döntésünket.

Bővebben