CikkekGépjármű eladása magánkézből 2.

Érdemes hirdetni egy autóértékesítéssel foglalkozó webhelyeken is. Számos weboldal van, amely lehetővé teszi, hogy használt autóhirdetést küldjünk be, akár fotókkal vagy videókkal együtt. Érdemesebb minél több képet csatolni a hirdetéshez, mert így a vevőnek könnyebb elképzelniük magukat az autóban, mielőtt ténylegesen megnéznék.

Bővebben

Gépjármű eladása magánkézből

Manapság egyre több ember választja, hogy saját maga gondoskodik gépjárműve eladásáról, ahelyett, hogy autókereskedések segítségét kérné.

Bővebben


Mire kell figyelnünk használt autóvásárlás esetén? 2. rész

Ha megtaláltuk a megfelelő autót, mihamarabb lépjünk kapcsolatba az eladóval, ez a legjobb módja annak, hogy leellenőrizzük a hirdetésben szereplő információkkal. Néha az eladó megemlíthet valamit, ami esetleg nem szerepel a hirdetésben, és ami megváltoztathatja az autó vásárlására vonatkozó döntésünket. Bár sokan vannak, akik úgy tárgyalnak a szóban forgó autóról, hogy még nem is látták azt, de érdemes alaposan meggyőződni, hogy a járművel kapcsolatban minden rendben található.

Bővebben

Mire kell figyelnünk használt autóvásárlás esetén? 1. rész

Amennyiben használt autó vásárlására szánjuk el magunkat, nem találjuk magunkat egyedül, mivel rengetegen választják ezt a lehetőséget. Temérdek opcióval találkozhatunk, mire megtaláljuk a számunkra a tökéletes választást. Nagyon körültekintőnek kell lennünk, ahhoz, hogy a döntésünket ne bájuk meg a vásárlást követően.

Bővebben


Miért jobb hozzáértő vállalattal autót behozatni, mint egyedül

Az alábbi írásból kiderül, milyen nehézségekkel jár, ha egyedül akarjuk elintézni egy külföldi autó behozatalát. Az alaphelyzet a következő:  az ember viszonylag olcsón, vagy legalábbis megengedhető áron szeretne kocsit vásárolni. Itthon próbálkozik először, de hamar rájön, hogy a pénzéért nem azt a járművet kapná, amit elképzelt magának.

Bővebben

Autóvásárlás külföldről

Autóvásárlásnál nagyon sok szempontot kell figyelembe venni. Érdemes lépésről lépésre átgondolni, hogy milyen járműbe fektetjük a pénzünket. Ha aprólékosan átnézzük a Magyarországon kapható használt személygépkocsikat, sajnos nagyon sokszor azzal szembesülünk, hogy horpadt a küszöb, hiányzik a szervizkönyv, vagy a jármű több helyen rozsdásodik.

Bővebben


Szuper traffipaxok az országban

2016. április 5-én megtörtént a VÉDA traffipaxok élesítése, mely az eddigi berendezéseken felül plusz 135 kamerát jelent, melyek az országszerte lettek telepítve, legfőképp azon pontokra, ahol gyakoriak a balesetek. Minderre miért volt szükség? Mert egyre nő a balesetek, azon belül az emberéleteket követelő esetek száma is, melyért a szakemberek a szabálytalan vezetési stílust okolják.

Bővebben

10 tipp külföldi autóvásárláshoz

Indulás előtt mindenképp beszéljünk az eladóval, kérjük el az autó alvázszámát és informáljuk le!
Gyanús autóért el se induljunk!
Legyen velünk olyan ember, vagy legalább telefonközelben, aki beszéli a helyi nyelvet, s akivel mi is tudunk kommunikálni!

 

Bővebben


Út az új négykerekűért

Milyen tényezőket kell számba venni, mielőtt elindulunk külföldre a kinézett, tetszetős autóért, hogy megvegyünk?Mielőtt nekiindulunk a hosszú útnak, létfontosságú, hogy minden szükséges műszaki információ a birtokunkban legyen a kinézett külföldi autóval kapcsolatban, mint például hogy milyen évjárat, milyen sérülései vannak és mennyire alkuképes az ár. Ha ezek mind meg vannak, érdemes felkérni egy nyelvet jól beszélő, megbízható személyt, hogy tartson velünk és segítsen az út során akár az ügyintézés, akár a kocsi kiválasztása során.

Bővebben

Külföldi autószemle magánszemélyként

Hazánkban már nem számít új keletű dolognak az autó importálás, hiszen nem titok, bár kockázatos vállalakozásnak tűnik, mégis a szomszédos gépkocsik jobb állapotban vannak, mint a hasonló korú itthoni gépjárművek. Ennek mi az oka és mire érdemes odafigyelni autó importálás esetén, a kocsi kiválasztásakor? Mint tudjuk, messziről jött ember azt mond, amit szeretne és esélyünk sincs leellenőrizni, vagy legalábbis korlátozott módon.

Bővebben


Melyik országból érkezzen új autónk?

Számos autótípus számtalan országból érkezhet hazánkba, de a feltételek nem biztos, hogy megegyeznek, ezért érdemes alaposan utána nézni, hogy mely országokhoz milyen feltételek tartoznak. Azon vállalatok, akik fő profilja az autó importálás, olyan információk birtokában vannak, melyek nélkül sem az ország, sem pedig az autó kiválasztásában nem biztos, hogy jó döntést hozunk. Éppen ezért érdemes a tanácsukat és ötleteiket kérni, hogy más szemszögből is meg tudjuk vizsgálni a kérdéskört és a végén ne bánjuk meg döntésünket.

Bővebben